top of page
Buscar
  • galerialolaventos

12ª Trobada Internacional de poesia acció i performance la MUGA CAULA

Aquest DIVENDRES 2 de setembre dins els actes de 12ª Trobada Internacional de poesia acció i performance la MUGA CAULA

A les 19 h. al Museu de l'Empordà. Projecció de "EL PAISATGE DOCUMENTAL 2015"(Vídeos i fotos sobre la Muga Caula 2015). De Carlus Camps i Marta Vergonyós

I a les 20.30 h a la Galeria Lola Ventós. Inauguració de l'exposició "REFUGI DADÀ"

El moviment Dadà, que enguany compleix 100 anys sempre ha estat un referent per l’art d’acció, per això mateix la Muga Caula ha dedicat les dues darreres edicions al Dadà, el 2015 celebrant el 99 anys i enguany els 100. L’nay passat amb un cartell del poeta Carles Hac Mor i enguany amb una foto acció del mestre Fluxus Ben Patterson.

Ben Patterson (1934-2016) mort sobtadament despres de realizar el cartell de la 12a Muga Caula, va ser membre fundador l’any 1962 del grup FLUXUS considerat un moviment neo-dadaista i referent internacional de l’art d’acció.

L’exposició Refugi Dadà, que presenta obres de tots els artistes participants en la 12ª edicó de la Muga Caula presenta la quarta versió de l’instal:lació Ben’s Bar (la primera versió de la qual va presentar a Nova York l’any 1990) realitzada específicament per la Muga Caula amb la col·laboració de diversos artistes que van treballar o van estar relacionats d’alguna manera amb Ben Patterson: Ann Noël, Ruben Barroso, Bartolomé Ferrando, Lucia Peiró, Nieves Correa&Abel Loureda, Yolanda Peréz Herreras, Concha Jerez, José Ijes, Pepe Murciego, Lluís Alabern, Oscar Abril Ascaso i Joan Casellas. Aquesta versió s’anomena El bar d’en Ben.

Els artistes participants a l’exposicó Refugui Dadà son:

Josep Sou (País Valencia), Ann Noël (Anglaterra / Alemanya), Pedro Deniz (Canarias), Rita Rainho (Portugal / Cabo Verde), Dolors Miquel (Catalunya), Mireia Zantop (Catalunya / Alemanya), Laura Corcuera (Espanya), Analía Beltrán Janés (Madrid), Franzisca Siegrist (Suïssa / Noruega), David Caño + Jordi Pagès (Països Catalans) Martine Viale (Canada / França), Habitual Video Team (Catalunya), Paco Justicia (Catalunya), Pietro Pellini(Alemanya), Teresa Sabater (Catalunya), Ben Patterson (EEUU / Alemanya) i Fluxiu Grup de Treball d’en Ben Patterson esmentats anteriormet en relació a El bar d’en Ben.

Refugi Dadà també vol fer esment a la condició de refugiats dels dadaistes en el context belic del 1916 i al fet de que els artistes dedicats a l’art d’acció d’avui en dia som una mena d’exiliats dins els grans sistemes de l’art contemporani i que per això ens refugiem en Dadà i autogestió.

Més informació http://www.lamugacaula.cat/

Us esperem,

Galeria Lola Ventós

Calçada dels Monjos 26

17600 Figueres

655 111 612


4 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page